Menu Sluiten

Groot voordeel glas-glas zonnepanelen

Sunfloat gebruikt bi-facial glas-glas zonnepanelen. Hierdoor kunnen de zonnepanelen aan beide zijden zonne-energie opnemen en zijn ze beschermd tegen extreme weersomstandigheden.

Eigenaren van glas-glas zonnepanelen die een heftige hagelbui hebben meegemaakt, weten uit ervaring dat het een groot voordeel is om glas-glas zonnepanelen te hebben. Zonnepanelen met een andere beschermlaag gaan namelijk snel kapot bij extreme weersomstandigheden. Dit blijkt bijvoorbeeld uit een interview dat Solar Magazine heeft afgenomen in met een installateur:

Opmerkelijk is volgens Van Deursen dat één specifiek zonnepaneel de storm overleefde. ‘Een glas-glaszonnepaneel. Naast dat er geen zichtbare schade aan
dit paneel was, bleek ook na een elektroluminescentietest alles nog in orde. Dit terwijl alle standaard zonnepanelen met folie en glas gesneuveld zijn.’ Lees het gehele artikel op pagina 14 van Solar Magazine.