OVER ONS

Sunfloat BV is opgericht in 2013 door Tjeerd Jongsma. Het idee voor drijvende zonnepanelen begon toen hij met zijn boot langs een windmolenpark in Denemarken voer en er niet langs mocht zeilen, terwijl de windmolens allemaal stil stonden. Jongsma, tevens directeur van het Institute for Sustainable Process Technology (ISPT), vond die stilstaande windmolens zonde. Zijn gedachte was om het koper wat toch al op de zeebodem lag te gebruiken om zonne-energie mee te transporteren.

Zonder succes probeerde hij in eerste instantie bedrijven in Nederland zover te krijgen dit op te pakken en het te realiseren, maar het concept bleef hem persoonlijk fascineren en vandaar dat hij in april 2013 zelf het heft in handen nam en Sunfloat oprichtte.

Op dit moment is Sunfloat onderdeel van een sterk en breed netwerk dat bestaat uit zes Nederlandse bedrijven en twee kennisinstituten.  Sunfloat is, na vele uitvoerige experimenten en berekeningen, in de positie om kant en klare zonnepaneelvelden te leveren voor binnenwateren. Naast het continu verbeteren van dit concept, zijn we momenteel ook bezig met de ontwikkeling van systemen die ook geschikt zijn voor plaatsing op open zee en hogere golfslag kunnen doorstaan.

Intern bestaan we momenteel uit een enthousiast team van vier:

Tjeerd Jongsma (directeur), Sipco Eggink (Business Developer), Rob Kreiter (Operations) en Amerens Jongsma (Business Support).

Directeur Sunfloat

Dr. Tjeerd Jongsma

© 2013 Sunfloat